Google

 

ADVIES EN HULP BIJ OFFERTE AANVRAAG LAMINAAT

 

1. LAMINAAT

Wat is eigenlijk Laminaat ?

Laminaatvloeren zijn op het blote oog niet meer te onderscheiden van echt houten vloeren. Maar de voordelige producteigenschappen liegen er niet om: laminaat is slijtvaster, makkelijker te leggen en heeft minder onderhoud nodig dan een houten parket.

Geavanceerde fototechnieken en productie technieken hebben ertoe geleid dat laminaat haast niet meer van echt te onderscheiden is.
 Diversificaties in houtpatronen met nerven en spijkergaten: het is er allemaal.. Naast bijvoorbeeld een vellingkant (v groef) is de vloer meestal ook voorzien van een zichtbare en voelbare houtstructuur.(authentic oppervlaktestructuur)

De voordelen van een laminaatvloer zijn: slijtvast, sterk, hygiŽnisch, bestand tegen de meeste vlekken, kleurecht en een laminaatvloer is eventueel makkelijk zelf te leggen.

Een laminaatvloer is niet aan te raden voor vochtige ruimtes zoals badkamers. De toplaag van de laminaatvloer is waterbestendig maar de onderkant gaat na verloop van tijd zwellen als het in aanraking komt met water.

 Laminaat is dus geen houten vloer, maar wat is het dan wel?

De toplaag van laminaat is altijd van kunststof. Het decor is daaronder geprint op een 'fotolaag'. Deze printmethode maakt het ook mogelijk dat er laminaatsoorten zijn met bijvoorbeeld een steen- of fantasiedecor in plaats van de gebruikelijke houten decoren.
Als tweede laag wordt zowel MDF als HDF gebruikt. Dit is de kernlaag van het laminaat. Zowel MDF als HDF bestaan uit samengeperst plaatmateriaal. MDF staat voor Medium Density Fiberboard. De houtsnippers waaruit MDF bestaat zijn op een minder grote dichtheid samengeperst dan de houtsnippers in HDF, wat staat voor High Density Fiberboard.

HDF-laminaat is dus van een hogere kwaliteit dan MDF-laminaat.
Laminaat van goede kwaliteit heeft daarnaast nog een derde laag, de onderkant, die uit hetzelfde materiaal bestaat als de toplaag.

 

detail laminaat

Detailtekening Laminaat

 

 

 

 

 

 

 

Bestellen van laminaat:

Bij een gemiddelde vloeroppervlakte bedraagt het zaagverlies 5 %. Bij een vloeroppervlakte met veel hoeken loopt dit verlies op naar ca 6 %. Bij een gemiddelde bestelling houdt u dus het beste rekening met een zaagverlies van 5 %. Vermeld in uw offerteaanvraag of u rekening heeft gehouden met de netto, dan wel met de bruto (inclusief zaagverlies) oppervlakte. Het uiteindelijk aantal benodigde pakken wordt bepaald door de pakinhoud van de betreffende fabrikant. Bij elke collectie hebben wij deze pakinhoud aangegeven.

 

2. ONDERVLOEREN

 

Een van de belangrijkste onderdelen naast de keuze van merk en type van een Laminaatvloer is de keuze van de ondervloer.

Het kiezen van de ondervloer is de belangrijkste factor voor het bepalen van het woongenot van uw laminaatvloer, de keuze van het type bepaald het uiteindelijke resultaat van uw totale laminaatvloer, namelijk het loopgeluid, in laminaatland meer bekend als het zogenaamde tikgeluid. Met een goede keuze ondervloer bepaald uzelf dit woongenot

Garantievoorschriften
Bij de verwerking van laminaat dient u rekening te houden met de garantievoorschriften van de fabrikant, welke voorschrijft dat de ondervloer altijd voorzien moet zijn van een vochtwerende onderlaag. De meeste ondervloeren beschikken over deze vochtwering en worden aangeboden als combi ondervloer. Combi wil dus zeggen ondervloer en vochtwering ineen.

Wilt u meer informatie over ondervloeren ? Kijkt u dan eens op de volgende pagina:

Informatie ondervloeren

 

 

 

 

 

 

 

advies ondervloeren:

 

ondergrond cementen dekvloer

3 mm combivloeren ( foam plus vochtlaag)

 

 

ondergrond hout

6 a 7 mm platen , altijd met pe dampfolie.

 

 

ondergrond in appartementen

Ondervloer TNO gecertificeerd , bouwvoorschrift 2007

 

 

ondervloer beperking reflectiegeluid - (“tikgeluid”)

Ons advies de beste ondervloer 4 mm Excel Duralay Timbermate, (alu vochtbeschermer plus 4 mm rubbercompound).

 

 

Laminaat over bestaande plavuizenvloer

Afhankelijk van hoogteverschillen.

 

 

Laminaat over tapijt

Tapijt altijd verwijderen !!

 

 

Geef in uw offerteaanvraag altijd aan, op welke ondergrond uw uw laminaat wilt gaan leggen. Wij kunnen dan in onze offerte afwerking hiermee rekening houden.

 

 

 

 

3. ACCESSOIRES

 

 

 

 

BIJ ACCESSOIRES BEHOREN ONDER MEER PLINTEN, HULPSTUKKEN, PROFIELEN, SCHOONLOOPMATTEN,HANDIGE HULPMIDDELEN EN ALS LAATSTE ONDERHOUDSMIDDELEN.

 

 

Bij de op onze site aangeboden laminaatmerken leveren wij van Quickstep en Berryfloor de voorgeschreven ondervloeren en plinten in dezelfde kleur. Ook de meeste Balterio plinten zijn in dezelfde kleur leverbaar.

 

 

Plakplinten

standaardlengten 240 cm per lengte

Overzetplinten

standaardlengten 240 cm per lengte

Merkplinten opstaand

standaardlengten 240 cm

Parketplint Quickstep

standaardlengte 279 cm.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BESTELLEN ACCESSOIRES

 

 

PLAKPLINTEN

AANTAL STREKKENDE METER

OVERZETPLINTEN

AANTAL STREKKENDE METER

HULPSTUKKEN OVERZETPLINT

AAN TE GEVEN AANTAL BINNENHOEKEN, BUITENHOEKEN, EINDSTUKKEN LINKS EN EINDSTUKKEN RECHTS

CLIPSPLINTEN QUICK STEP

BIJBESTELLEN 6 CLIPS PER PLINT IN 9,5 OF 8 MM.

 

 

 

 

 

 

 

 

GA NAAR: OFFERTEAANVRAAG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PAGINA SLUITEN

 

De site vloerboer.nl is onderdeel van: Nationaleinterieurbank.nl, evenals Keukenbladen.nl en Natuursteenbladen.nl

 

 

copyright www.nationaleinterieurbank.nl 2002-2015

[Vloerboer] [Startpagina] [Offerteaanvraag] [Offertehulp] [Laminaatvergelijker] [Wie zijn wij] [Laminaat merken] [QUICKSTEP] [BERRYALLOC] [PARADOR] [MEISTER] [FLOORLINE(EGGER)] [MODERNA] [Maandaanbieding] [ACCESSOIRES] [INLOOPMATTEN] [VOORWAARDEN] [DISCLAIMER] [LINKPAGINA] [Privacy] [LEGSERVICE] [FACEBOOK]